Nagy-Fazekas Dóra PhD hallgató
Szoba: 427/a
Email:
Telefon: 1408
Születési idő: 1991. június 27.
Születési hely: Tiszafüred
Témavezető: Dr. Perczel András
Labor: Expressziós laboratórium
Tanulmányok
2002-2010: Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola, Tiszafüred, Magyarország
2010-2011: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Vegyészmérnök, alapszak (BSc), Budapest, Magyarország
2011-2014: Business Academy Aarhus (BAA), Kémiai és Biotechnológiai Tudományok, akadémiai szakmai diploma (AP), Aarhus, Dánia
2014-2016: Business Academy Aarhus (BAA), Kémia és Biotechnológia, Élelmiszertechnológia és Folyamatirányítás, alapszak (BSc), Aarhus, Dánia
2016-2018: Dél-Dániai Egyetem (SDU), Orvosi kémia, mesterszak (MSc), Odense, Dánia
2018-2022: Eötvös Loránd Tudomány Egyetem (ELTE), Hevesy György Kémia Doktori Iskola (PhD), Budapest, Magyarország
Betöltött tisztségek
2022-jelenleg: tudományos segédmunkatárs
Kutatás
Fehérjék előállítása E.coli rendszerekben szerkezetkutatási célokra.
Fehérjék szerkezetkutatása különböző spektroszkópiai, kristályosítási illetve modellezési módszerek segítségével.
Publikációk
Legfontosabb Publikációk
-
Dóra Nagy-Fazekas , Zsolt Fazekas , Nóra Taricska , Pál Stráner , Dóra Karancsiné Menyhárd , András Perczel
Inhibitor Design Strategy for Myostatin: Dynamics and Interaction Networks Define the Affinity and Release Mechanisms of the Inhibited Complexes
Molecules 28(15), 5655 | https://doi.org/10.3390/molecules28155655 (2023) Kivonat -
Dóra Nagy-Fazekas , Pál Stráner , Péter Ecsédi , Nóra Taricska , Adina Borbély , László Nyitray , András Perczel
A Novel Fusion Protein System for the Production of Nanobodies and the SARS-CoV-2 Spike RBD in a Bacterial System
Bioengineering 10(3), 389 I DOI: 10.3390/bioengineering10030389 (2023) Kivonat -
Kristóf Ferentzi , Dóra Nagy-Fazekas , Viktor Farkas , András Perczel
Synthesis of small protein domains by automated flow chemistry
Reaction Chemistry & Engineering 9, 58-69 (2024) Kivonat -
István Vida , Zsolt Fazekas , Gergő Gyulai , Dóra Nagy-Fazekas , Gyula Pálfy , Pál Stráner , Éva Kiss , András Perczel
Bacterial fermentation and isotope labelling optimized for amyloidogenic proteins
Microbial Biotechnology 14, 1107–1119. | https://doi.org/10.1111/1751-7915.13778 (2021) Kivonat